Praktijkhuis Sawadi te Kruibeke
Chronische pijn massage

CHRONISCHE PIJN MASSAGE


-een zachte, helende massage

Wat doen we?


Heb jij last van chronische pijn in spieren en bindweefsel? Onze chronische pijn massage is een zachte massage waarbij we de acupunten en meridianen zachtjes masseren en rustige strijkingen doen.


Bij je eerste 'pijn' massage houden we de uitgeoefende druk laag. Als dit meevalt bekijken we of je de intensiteit bij een volgende keer wilt verhogen of niet.

Onze onderarmen gebruiken we volgens jouw specifieke situatie. Een oplossing om de klachten en symptomen voorgoed te verhelpen is er niet, maar mensen met fibromyalgie - chronische spierpijn ondervinden wel minder pijn na deze massage. 

Waarom?


De behandeling van gerichte en Chinese combinatie acupressuur-punten, gaan de pijnen verminderen. Op het zelfde ogenblik behandelen we acupressuur-punten die je slaap en de conditie van je spieren verbeteren. Belangrijk is ook dat je zich door deze massage leert ontspannen!


Mensen met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) zetten met deze massage de eerste helende stappen naar het herstellen van pijn en vermoeidheidsklachten die voorkomen uit (oude) pijnlijke herinneringen en ervaringen die je onderbewustzijn verborgen houdt en in je lichaam opgeslagen blijven!

Deze massage is specifiek gericht naar mensen met een 'pijnlichaam' en is niet bedoeld als "ontspanningsmassage" of heeft geen toegevoegde waarde als je geen "chronische pijn" patiënt bent.

Aanvulling


  Fibromyalgie is geen psychische stoornis of een tussen de oren ziekte! Mensen zijn wel vatbaarder als ze:

  • de neiging hebben naar perfectionisme
  • niet gemakkelijk "nee" kunnen zeggen
  • tegen hun 'natuur' werken - leven
  • weinig of niet gemotiveerd worden door hun werk- en of leefomgeving


  Indien onderliggende redenen - oorzaken worden achterhaald, gaat dit bijdragen naar een efficiënter herstelproces. 


  • Met een intuïtieve massage kunnen we mensen inzichten geven in hun klachtenpatroon dat wordt veroorzaakt door emoties in het onbewuste. 
  • Je wilt graag oude patronen doorbreken, belemmeringen ontgrendelen, loslaten? Met ons praktisch inzicht consult kunnen we je helpen beter te verwoorden wat in je hoofd speelt.
  • Complementair begeleiden met onze unieke zienswijze.

  "Deze massages hebben een opeenstapelend effect, hoe langer je doorgaat met deze behandelingen, hoe meer resultaat je gaat ondervinden."

  PRAKTISCH

  PRAKTISEREN

  + 16 jarige meisjes en (NIET zwangere) vrouwen.

  Vaak vragen onze cliënten naar de mogelijkheid voor een cronische pijn massage voor mannen. We kunnen echter maar een beperkt aantal massages wekelijks verwerken. 0mdat we vanuit de bedoeling “welzijn” masseren, en overtuigd zijn dat dit bevorderlijk is voor de sociale interactie tussen partners, zullen we voorlopig deze optie aanbieden aan de partners van ons vast cliënteel.

  GEZONDHEID

  Bij ernstige ziektes of medische aandoeningen (bv. trombose, diabetes, kanker, spataders, ontstoken aders, infecties, (auto)ongeval, etc.), informeer bij je behandelend arts voordat je reserveert!

  Bij een nieuwe cliënt doen we een intake gesprek met ook persoonlijke vragen over de gezondheid.

  INFORMATIEF

  Duurtijd massage 60 minuten

  Tijdens een massage is alleen ondergoed toegestaan (oliën kunnen hierbij in contact komen). De lichaamsdelen die niet gemasseerd worden zijn altijd afgedekt met een badlaken.

  Onze huisregels zijn van toepassing!

  WEETJES...


  - onze massage oliën hebben allen dezelfde basis: zuivere en natuurlijke 10% jojoba- en 90% amandelolie.

  Bij een notenallergie, gebruiken we Arnica olie(druivenpit).

  - deze massage gebeurt met een aanvullende verzachtende olie die de stofwisseling bevordert. Het aromatherapie mengsel van zuivere etherische oliën met jeneverbes, venkel en citroen stimuleert de doorbloeding en het immuunsysteem en is ideaal voor de gewrichtsfunctie, pezen en spieren.

  VERLOOP MASSAGE

  BEGIN

  Daar de chronische pijn van dag tot dag kan verschillen, vragen we voor we beginnen eerst naar 'de staat van je lichaam'.

  Op die manier kunnen we efficiënter inspelen op je pijnklachten.

  FULL-BODY

  Zachte rug massage met focus op triggerpoints.

  Armen en benen met rustige knedingen - strijkingen - effleurage.

  Focus op meridianen - pijn acupunten over het hele lichaam.

  Gelaatsmassage - Ying-tang.

  Zachte buikmassage.

  Hand- & Voetmassage met impulsen op algemene pijn reflexpunten.

  AFSLUIT

  Narust moment op de (verwarmde) behandeltafel.

  Huisgemaakte gember & munt thee - Ambachtelijke koffie met laag cafeïne gehalte, eventueel aangelengd met havermelk naar Latte.

  Gezellig afsluit gesprekje.

  Huiswaarts met een ontspannen gevoel.

  INVESTERING IN JOUW WELZIJN

  • Intake + 1ste behandeling: 30 minuten + 60 minuten = € 75
  • Losse opvolgsessies: 60 minuten = € 60
  • Omdat de massage op zich al een therapie-methode is, geven we indien er onderliggende redenen - oorzaken worden achterhaald, "enkele sleutelwoorden mee". Als er behoefte is aan 'verdieping', kunnen we op een later tijdstip een aanvullend gesprek inplannen van 60 à 90 minuten = € 45


  • Chronische Opvolg-Massagetherapie: € 160

            3 behandelingen = 3 X 1 wekelijks


  • Chronische Opvolg-Massagetherapie: € 240

            5 behandelingen = 5 X 1 wekelijks


  • Abonnement 1: 6 maanden geldig

            5 behandelingen: € 255  = € 51 p/b 


  • Abonnement 2: 12 maanden geldig

           10 behandelingen € 480 = € 48 p/b


  • Abonnement/therapie is vooraf te betalen en persoonsgebonden. Bij een verplichte sluiting praktijk, om vermelde reden(en) vervat in een KB, wordt automatisch de masagetherapie of het lopende abonnement, verlengd met het aantal verplichte sluitingsdagen.

  Ontdek onze andere helende massages

  Iedere massage heeft een individueel en helend karakter.

  Welke is nu voor jou het meeste van toepassing?